Кучка - Хелън Уолш

Кучка
Автор: Хелън Уолш
Обем: 318 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Прометей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-12-01
Нашата цена: 10.01 лв
 

„Няма да можете лесно да изчегъртате образите от този роман от подмолите на съзнанието си. Призоваващо и уникално четиво." в. “Индипендънт"

„Творба със страховита сила... Хелън Уолш няма да бъде един от основните нови гласове в литературата, тя вече е." Нийл Грифитс

„Най-забележителната история за съзряването, която съм чела от доста време... Хелън Уолш застава редом до Ървин Уелш заради умението си да погазва какво привлича хората към крайностите в удоволствието." Наташа Уолтър, сп. “Вог"

“Уолш притежава дарбата да създава персонажа чрез неговия глас... Да използваш образ, който ще допадне и на протагониста, и на автора - това е напъпилата гръд на един пищен талант." сп. “Таймс"

„Натрапчиви и незаличими... гласовете в тази книга са пронизителни и красноречиви, а кошмарът на Мили, неумолимо водещ до самоналожена деградация, ви преследва и след последната страница." в. “Ню Йорк Таймс"

ХЕЛЪН УОЛШ е родена в Уорингтън през 1977 г., а шестнайсетгодишна се мести да живее в Барселона. Работи като сводница в квартала на червените фенери и успява да спести достатъчно средства, за да завърши езиково училище. Изтощена от тежкия си живот и разорена, тя се връща във Великобритания година по-късно и в момента работи с десоциализирани подрастващи в Северен Ливърпул. „Кучка" е първият й роман.