Музика на самотата - Тим Уинтън

Музика на самотата
Автор: Тим Уинтън
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "ЖАР"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-12-13
Нашата цена: 7.27 лв
 

Роман за възможностите и силата на любовта

Тим Уинтън е публикувал 19 книги за деца и възрастни, обичани в Австралия и в чужбина. Три пъти е носител на наградата „Майлс Франклин”. Два от романите му − „Клоудстрийт” и „Музика на самотата” − са номинирани за „Букър”. Книгите му са бестселъри и едновременно с това са признати от критиците. Преведени са на 17 езика и са били адпатирани за кино, театрални и радио пиеси.

Джорджи Джътланд е на четирийсет години, с минало, което не обича да си спомня и бъдеще, което не може да си представи. Живее с мъж, когото едва ли обича и с двете му деца, чиято майка не може да замести.
Лу Фокс е музикант, докато жестока катастрофа не отнема най-близките му. Той забравя за музиката и става бракониер, ловец на лангусти в малкия пристанищен град Уайт Пойнт.
И двамата са отчуждени от себе си и от другите, и двамата са загубили надеждите си някъде по пътя. Докато не се срещат.
Разгърнат на фона на дивите пейзажи на Западна Австралия, романът ни въвежда в любовната история на две души, хванати в капана на мъката и съжалението. Това е роман – пътешествие през пейзажите в природата и пейзажите на душата, разказ за шансовете да скъсаш с миналото и за музиката, която понякога се възражда от калта.

Уинтън не е голям австралийски писател. Той е голям писател в пълния смисъл на думата.
Таймс

Стилът на Уинтън е смес от изобразителна сила, дълбоко чувство и метафизика.
Сънди Телеграф

Омайващо написано... Това е книга откровение... В умелите ръце на Уинтън пустият австралийски пейзаж, наситен с лирична сила, се превръща в огромен екран на събитията, чиято мощ се ражда от отчаянието... Нищо не е самоцелно, това е забележителна книга, чиито теми са мащабни като пейзажите й.
Биг Ишу

Това е книга за възможностите и силата на любовта. Силна и едновременно лирична ... Ехото от романа остава дълго след като си затворил книгата.
Ню Стейтсмън