Защо не? Как да използваме всекидневната изобретателност, за да решаваме големи и малки проблеми - Бари Нейлбъф, Йън Еърс

Защо не? Как да използваме всекидневната изобретателност, за да решаваме големи и малки проблеми
Автор: Бари Нейлбъф, Йън Еърс
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2005-12-16
Нашата цена: 14.56 лв
 

„Защо не?" е буквар за свежо бизнес мислене, за целенасочено решаване на проблеми, за приближаване с няколко крачки на света до онова, което би трябвало да бъде. Идеалистично? Да. Нереалистично? Не.

Нейлбъф и Еърс са посветили бариерата си на решаването на проблеми и изваждането на нови идеи на пазара - от застраховки, които предпазват стойността на дома ви, до Honest Tea - бутилиран студен чай, който действително има вкус на чай. В „Защо не?" те приземяват процеса на нововъведенията, показвайки, че той не се отнася единствено до високотехнологичните преломи, а става дума за всекидневна изобретателност.

„Защо не?" показва как: да мислим по нов начин за нещата, които виждаме и правим всеки ден. Нейлбъф и Еърс очертават прости методи за генериране на изобретателни решения на съществуващи проблеми и за прилагане на съществуващите решения към нови проблеми. Те илюстрират аргументите си с провокативни примери от бизнеса, правото и всекидневния живот. Защо:

• да не накарате телемаркетолозите да плащат за времето ви, когато се обаждат?

• да не продавате автомобилни застраховки „плащане за миля"?

• да не замените бойкотите на компании, които правят нещата погрешно, с „байкоти" на компании, които правят нещата както трябва?

„Защо не?" кани оптимиста във всеки от нас да се присъедини към движението на открития код за идеи. Великите идеи чакат току под носа ни. Защо да не сте този, който ще ги открие?