Сухите кости. Действието на Божия пророчески Дух в новозаветната църква - Виктор Костов

Сухите кости. Действието на Божия пророчески Дух в новозаветната църква
Автор: Виктор Костов
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кръстопътя+++"
Мека подвързия
Дата на включване: 2005-12-23
Нашата цена: 4.10 лв
 

ЗА ХРИСТИЯНИ, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ УЧЕНИЦИ

Искате ли да навлезете надълбоко в познаването на Господ Исус Христос? Стремите ли се да разберете по-ясно какво Той говори към църквата на последните дни? Тази книга ще ви даде посока на мислите, молитвите и търсенията. Тук няма да намерите формула за щастие или „пет стъпки“ към финансов успех, основани на избрани стихове от Библията. Книгата не е и наръчник за употреба на пророческата дарба, но изследва аспекти на пророческото действие и служение на Божия Дух. Тя е по-скоро пътеводител към отричането от фалша и егоизма в търсенето ни на взаимоотношения с Бога. Ще откриете, че Бог иска преди всичко ние да търсим Него и покорство към учението на Исус Христос. Едва тогава ще заживеем в стандарта на истината и благодатта така, както Божият син ни ги изяви. Сухите кости ще оживеят, защото Бог е наредил така, и ще бъдат неговата армия в битката за човешките души в последните дни, които ни предстоят. Но само тези, които се подготвят за това движение ще участват в него.

За всеки, който си задава въпросите:
-Какво се случи с първата ми любов към Господа? Охладнял ли съм или това е просто част от улегналото християнство?
-Защо ходя на църква, но се чувствам изолиран и самотен? Лицемерие ли е това, което виждам в църквата, или собствената ми мнителност?
-Защо ми се струва, че не живея пълнотата, която очаквах в началото, че ще имам с Исус? Има ли алтернатива за мен и от Бога ли е тя?
-Какво трябва да направя, за да се освободя от чувството, че се намирам в духовна пустиня? Как да разбирам Господ и Неговото водителство? Какво е характерно за пророческото служение днес?

Виктор Костов е мисионер, богослов, и адвокат. Автор на редица статии с поучения и практично библейско богословие, както и такива по свободата на религията и съвестта в САЩ и България. Редактор е на интернет сайтове по въпросите на пророческото служение в църквата и свободата на религията. Следва Господ Исус Христос от 1991 г. Запознава се с пророческото служение по-отблизо в Лос Анжелес, Калифорния, където Бог го призовава към участие в църква с видение за мисия към народите. Завършил богословие на мисионерството със степен магистър 1999 г. във Fuller Theological Seminary, Калифорния. След седем годишна подготовка той идва в България за да стартира служение, което да изяви пророческите новозаветни стандарти на Исус в Неговата църква. Женен, баща на три деца.