Мир между чаршафите - Марния Робинсън

Мир между чаршафите
Автор: Марния Робинсън
Обем: 300 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-01-28
Нашата цена: 9.10 лв
 

* ЗАЩО СЕ РАЗЛЮБВАМЕ? * ТЯЛОТО ВИ ИМА СОБСТВЕНИ ПЛАНОВЕ ЗА ЛЮБОВНИЯ ВИ ЖИВОТ * ХОРМОНАЛНИЯТ АРСЕНАЛ * КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКАМЕ ЕДИН ОТ ДРУГ? * ДАЛИ НЕ СМЕ КАТО „БЪЛХИ В БУРКАН”? * КАК ДА НАДХИТРИМ БИОЛОГИЧНАТА ЛОГИКА? * ВИРУСЪТ НА РАЗДЯЛАТА И БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК НА ЛЮБОВТА * ЕКСТАТИЧНИ СЕАНСИ *

Повечето от нас знаят, че мъжете и жените са различни. И все пак не различията са причина за разстройване на връзките ни. Виновни са общите неща, споделяни от двата пола програмираните биологични реакции, които са също толкова несъзнателни, колкото и примигването с очи. Примитивният дял на мозъка ни пробожда със стрелата на Купидон и ние се влюбваме. После пак той я издърпва и изведнъж виждаме другия в съвсем различна светлина. Забележителното е, че тези неподозирани команди предизвикват най-разнообразни симптоми егоизъм, изневяра, незадоволени потребности, липса на общ език, караници по незначителни поводи, зависимости и асексуални бракове.

Можем ли да се справим с биологичното си устройство, без да се разделяме и без да прибягваме към терапия и антидепресанти? Отговорът е: „Да”. Древните мъдреци са разбрали, че с течение на времето страстта разделя партньорите и причинява раздразнителност, чувство на изхабяване, желание да се махнеш. Те посочват и пътя, по който да надмогнем примитивната програма и да постигнем щастие нужно е да правим любов по друг начин.

Четях „Мир между чаршафите” и все ми идеше да извикам: „А-ха! Ето каква била работата?” Книгата на Марния Робинсън е забавна и информативна.
Д-р А. Дж. Рийд Финлесън, Психиатричен факултет,
Vanderbilt University School of Medicine

Като шеф на няколко агенции за запознанства, бих искала да направя „Мир между чаршафите” задължително четиво за всички, които търсят нова връзка.
Мери Балфур,
автор на Интелигентният начин да си намерим партньор

За автора

Марния Робинсън е завършила история в Brown University и право в Yale. Работила е като адвокат в продължение на десет години ­ последният й пост е директор на Правния отдел за Европа в Campbell’s Soup. Сега се занимава с изследвания на личните взаимоотношения и често изнася лекции на тази тема. Живее със съпруга си Гари Уилсън в Ашлан, Орегон, САЩ, и кани читателите си да посетят нейния уебсайт

www.reuniting.info