Връзки с обществеността и бизнескомуникация. Учебно помагало - Любомер Стойков, Валерия Пачева

Връзки с обществеността и бизнескомуникация. Учебно помагало
Автор: Любомер Стойков, Валерия Пачева
Обем: 464 стр.
Формат в мм.: 145х205
Издател: ИК "От игла до конец"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-02-06
Нашата цена: 13.65 лв
 

Ето я липсващата книга. Учебна книга за комуникационна кариера. Много от съдържащото се в нея доскоро се чудехме откъде да научим, а сега ни е атрактивно и безрезервно споделено.
"Връзки с обществеността и бизнескомуникация" е не просто търсеното пособие сред изобилието от задължителни четива. То е разработено по иновационен научен маниер - едновременно с чувство и с прагматизъм. За разлика от административно схоластичните помагала, които се прелистват, но едва ли се четат, тук авторите Любомир Стойков и Валерия Пачева следват онази прагматично-интригуваща линия, която е в унисон със световната академична конюнктура. С други думи, пред нас е един очовечен, "ергономичен" опит върху науката за публичните и бизнес комуникациите.
Без да смущават с дидактизъм, нито с либерализъм, предстоящите страници са златна мина за рационалния читател - изненадват с изобилие от проверени в личния опит или апробирани пред студентски аудитории казуси, правила и печеливши програми. Нещо повече. Изложението съдържа ревниво пазени от мнозина експерти, а тук коректно споделени от нашите автори идеи и иначе скъпоструващи тайни.
На читателите - студенти и специалисти по обществени и бизнес комуникации им предстои още една изненада. Помагалото експериментира с т.нар. холистичен подход - събира на своеобразна кръгла маса Тайните на комуникационния бизнес (РR) с Изкуството на бизнескомуникацията със Знанието за модата като комуникация.
Да положиш между две корици темите "връзки с обществеността" и "бизнескомуникации" е вече крачка към един концептуален проект за култивиране на комуникационен аристократизъм у социалните актьори. В глобалното медиатизирано общество комуникационното мислене е нужно не само, за да привлечеш медийното внимание или да управляваш внимателната медия, а и да изучаваш внимателно медийното знание. Все още са твърде много специалистите, които, ако притежават знание за бизнескомуникациите, са с дефицит на знание за комуникационния бизнес, и обратно.