Дай ми! - Ирина Денежкина

Дай ми!
Автор: Ирина Денежкина
Обем: 228 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-03-02
Нашата цена: 6.37 лв
 

ИРИНА ДЕНЕЖКИНА е родена в Екатерининбург. Следва журналистика. Пише разкази за себе си и ги дава на приятели да ги четат, а те й препоръчват да ги публикува в Интернет. Произведенията й са номинирани за наградата “Национален бестселър” и дори без да са във вид на книга, стигат до финала. Ирина веднага е обявена за надежда на съвременната литература. Правата за издаване на сборника са продадени в 20 страни. В Италия Денежкина със седмици е в топ 10, наред Паулу Коелю и Исабел Алиенде. В САЩ разказите й успяват да пробият недоверието към съвременната руска литература.

В руската литература човекоядката Ирочка не влезе, а връхлетя като метеорит.
Московские новости

Героите в книгата обичат купоните, музиката, колите, секса, те са металисти, рапъри и пънкари от MTV-поколението, за които е дълбокият пронизващ вик, разтърсващ из основи Дай ми на Денежкина.
Авторката много внимава да няма нищо общо с литературните клишета. Пиша по-скоро “нелитературно”, но пък широко отварям уши и очи за преживяванията и живия език на хората. За да си набавям теми, просто се оглеждам около себе си и пиша за тези, които познавам, но и за мечтите и желанията си. Младите хора не искат да четат дебели книги, а нещо кратко, асоциативно, затова им предлагам разкази.

Разказите на 25-годишната красавица от Русия са образец на отлична младежка съвременна проза с благотворно влияние от Селинджър и Хемингуей. Гардиън

На Денежкина се отдава почти невъзможното: едновременно безразлична и жизнена, а историите й звучат непосредствено и достоверно. Сънди Хералд