Български оперни певци на сцената на Щатсопер Виена 1900-2000 - Марин Бончев, Христо Нонов

Български оперни певци на сцената на Щатсопер Виена 1900-2000
Автор: Марин Бончев, Христо Нонов
Обем: 150 стр.
Формат в мм.: 225х295
Издател: ИК ""
Твърда подвързия
Дата на включване: 2006-03-07
Нашата цена: 24.39 лв
 

Тази книга от поредицата за българските оперни певици и певци по световните сцени е адресирана преди всичко към приятелите на операта. Тя е обърната и към българските читатели /или на част от тях/, защото чрез нея се цели премахването на всички опити да се омаловажи нашата историческа връзка със света.

Ако някое от изкуствата в България има не много дълга, но великолепна история и престижни изяви по света, това безспорно е оперното изкуство, или по-точно оперното пеене.

За съжаление над част от неговите прояви е легнала лепкавата мъгла на забравата. Това е вярно по отношение на изявите на нашите певци до Втората световна война. Едни от най-добрите представители на това поколение останаха непознати и забравени. А тези певици и певци бяха истински и достойни дъщери и синове на България и останаха такива до смъртта си. Те бяха най-големите дипломати на страната си и разнасяха името й по световните сцени. Те бяха истински граждани на Европа и света, и още тогава ни показаха пътя, по който трябва да вървим и мястото, което ни принадлежи.