Светлина след живота - Проф. Константин Коротков

Светлина след живота
Автор: Проф. Константин Коротков
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-03-20
Нашата цена: 9.08 лв
 

За пръв път научни свидетелства, че смъртта не превръща живото мислещо същество в прах, във вкочанена материя, а е процес на разделяне на безсмъртната душа с тленното тяло.
Роналд Пиърсън

Проф. Константин Коротков е основният съперник на Ернст Мулдашев за вниманието на милиони читатели по света.
С. П. Капица

Когато е публикувана в Русия и САЩ, книгата на проф. Коротков "Светлина след живота" предизвиква истинска революция в научните среди. Санкт-петербургският физик изучава подробно момента на смъртта, когато сърцето спира, близките плачат и се готвят за погребение. Просто, ясно и достъпно дори и за най-широката читателска публика са поднесени резултатите от многогодишните изследвания на процеса на енергийната активност на човека в продължение на няколко дни след смъртта. Оказва се, че кирлиановите лъчи помагат доста точно да се определи от каква смърт е починал човек - от естествена или насилствена, дали причина за смъртта е самоубийство или неправилно оказана медицинска помощ. Характерът и интензивността на излъчването на тялото, променящо се в продължение на няколко денонощия, може да се тълкува като безсмъртие на душата. Изследванията на проф. Коротков показват, че душата може да напуска тялото, да съществува извън него, да вижда други светове, а след това да се завръща в тялото (предишното или ново) и да продължи земното си съществуване.
Когато не религиозен мистик или екстрасенс, а уважаван в цял свят учен изнесе подобна сензационна информация, нещата вече изглеждат различно.
Методът се оказва много полезен. Руските криминалисти вече могат "да взимат" показания от трупа, да определят от каква смърт е умрял човек - от насилствена, самоубийство или нещастен случай.
Проф. Константин Коротков е един от най-авторитетните учени на Русия – професор в Санкт-Петербургския технически университет, в университета “Холос” (САЩ) и “Гринуич колидж” (Австралия), президент на Международния съюз по медицинска и приложна биоелектрография, директор на Международния институт по биологични системи. Прочут е в Европа, САЩ, Индия, Австралия, Корея, Япония с това, че работи в предните редици на науката за съзнанието. Заниманията му съчетават строгия научен подход на западния учен с дълбок интерес към методите на китайската и индийската медицина, обединяват материалистичния подход с уважение към проблемите на духа. Той всъщност е най-големият в света специалист по "ефекта на Кирлиан" (газоразрядно излъчване на тъканите на човешкото тяло), използващ най-новите постижения на науката.

Проф. Константин Коротков е прочут в цял свят с изследванията си на енергоинформационното състояние на човека в живота и след смъртта. Методиката му получава широко разпространение в Европа, САЩ, Индия, Австралия, Корея, Япония и намира приложение в медицината, психологията, биофизиката, екологията. Доктор на техническите науки, президент на международния съюз по медицинска и приложна биоелектрография и директор на международния институт по биологически системи, Константин Коротков е в предните редици на науката за съзнанието. Заниманията му съчетават строгия научен подход на западния учен с дълбок интерес към методите на китайската и индийската медицина, обединяват материалистичния подход с уважение към проблемите на духа.