Дъщерята на Валтасар - Барбара Нейдъл

Дъщерята на Валтасар
Автор: Барбара Нейдъл
Обем: 444 стр.
Формат в мм.: 105х180
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-03-24
Нашата цена: 6.37 лв
 

В западнал еврейски квартал на Истанбул е убит възрастен човек. Всичко навежда на мисълта, че мотивът е расистки. Но инспектор Четин Икмен - съпруг на Фатма, баща на осем деца и син на албанка, смятана за вещица заради ясновидската си дарба – не се оставя толкова лесно да бъде подведен от очевидното.
Следите водят към учителя по английски Робърт Корнилиъс и германския бизнесмен Райнхолд Смитс, известен като нацистки симпатизант. В тефтерчето на убития обаче е открита нова връзка: деветдесетгодишна руска емигрантка, която от десетилетия властва над семейството си от огромното си, пищно украсено болнично легло и която вярва, че пази тайна, ценна колкото живота на убития старец.

Страхотен бароков сюжет, развит от невероятно талантлив автор.
Индипендънт Уикенд Ривю

Необикновен и отлично написан… Въпреки че загадката около убийството е интригуваща, образите на героите правят тази книга толкова успешна.
Сънди Телеграф

Вълнуващ, пълнокръвен, оригинален сюжет…
Литъръри Ривю

За автора:
Барбара Нейдъл е родена в лондонския Ист Енд. Повече от двайсет години обикаля Турция надлъж и нашир и, по нейните думи, е “влюбена в Истанбул”. Завършила е актьорско майсторство и психология и работи в областта на образованието и здравеопазването. "Дъщерята на Валтасар" е дебютният й роман, с който слага началото на криминалната поредица за инспектор Икмен.