Обща социология - Христо Тодоров

Обща социология
Автор: Христо Тодоров
Обем: 624 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2006-03-27
Нашата цена: 27.30 лв
 

Христо Ю. Тодоров (1881–1954) е брат на Петко Ю. Тодоров и Мина Тодорова. Завършва висшето си образование в Тулуза (Франция), Берлин, Лайпциг; има докторат в Ерланген (Германия).
Настоящата книга е главният социологически труд на Христо Тодоров, преподавал социология в Юридическия факултет и катедрата по Стопанска история със социология на СУ „Св. Климент Охридски“.
Името на Тодоров, както и на други социолози, с изключение на Иван Хаджийски, е покрито със забрава по времето на комунистическия режим в България. Съвременните поколения социолози не познават социологическите трудове на Тодоров. Настоящото съчинение възкресява делото на университетския социолог, демократ и хуманист. Наистина, съвременната социология е отишла напред в течение на повече от половинвековното си развитие. Но все пак съчинението на Тодоров остава едно чудесно въведение в социологията, в това число с предизвикателствата, които отправя към днешните си читатели.
Трудът е достояние на националната ни социологическа традиция и представлява интерес както за студенти и професионални социолози, така и за широк кръг интелектуалци.
Георги Фотев