Мистериозните източници на "Шифърът на Леонардо" - Жан-Жак Бедю

Мистериозните източници на "Шифърът на Леонардо"
Автор: Жан-Жак Бедю
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-03-27
Нашата цена: 9.10 лв
 

Когато в началото на деветдесетте години Жан-Жак Бедю успява окончателно да разбули тайната за съкровището на Рен-льо-Шато, той се натъква на ордена на Сион. Това мистично тайно общество се появява в нова светлина в интригуващия роман на Дан Браун. Как се е зародил орденът на Сион? Кой се крие зад тази организация и какви са намеренията й? Какво е естеството на тази ужасна тайна, предпазливо предавана на посветените посредством затворени общества, зародили се в зората на времето?
”Мистериозните източници на "Шифърът на Леонардо" е книгата, която най-сетне се осмелява да стигне по-далеч, засягайки сърцевината на романа на Дан Браун, с намерение да изясни елементите, които позволиха да се изгради този невиждан издателски феномен,
“Мистериозните източници на "Шифърът на Леонардо" е пътешествие в тайнствата на ордена на Сион, на масоните, в ордена на Полярното братство и Имперската синархия, в историята на тамплиерите и илюминатите - под печата на Свещения Граал и под знака на розата и кръста.

- Генезисът на Сионското абатство или орденът на Сион
- Мистерията на тамплиерите
- Истинската история на абат Сониер
- "Изгубеният потомък" на меровингите
- Легендата за Граала, съживена от един романист
- Истинското лице на "Опус Деи"

Жан-Жак Бедю, вицепрезидент на Средиземноморския център по литература, носител на наградата "Духовността днес", е автор на две биографии, короновани с пет литературни награди.