Мистерията Лим - Борислав Русанов

Мистерията Лим
Автор: Борислав Русанов
Обем: 220 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Кръгозор"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-03-29
Нашата цена: 6.02 лв
 

Книгата не е в наличност
Авторът е учител по литература на 3 от загиналите деца.
В книгата си той среща различните гледни точки за случилото се край Лим – на родителите, на учителите, на съучениците на загиналите деца, на граждани и роднини. Погледът му към трагедията излиза извън рамките на документалното и поставя въпроси като прошката, вината и духовните измерения на събитието.

Колкото и да ни е трудно, трябва да се молим да ни даде Бог сила, за да издържим изпитанието, защото на никого не му се дава по-тежък кръст от този, който може да носи!

Опитах се да изложа истината такава, каквато я видях от моята позиция на човек, имащ възможност отблизо да се запознае детайлно и с двете гледни точки – тази на родителите на загиналите деца и тази на учителите, участници в злополучната екскурзия, и да мина дори отвъд тях. Освен частична реабилитация за учителите, искам чрез тази книга да помоля за прошка и родителите, ако волно или неволно някога съм засегнал техните родителски чувства, но те трябва да знаят – аз обичах децата им като свои! И любовта ми към тях ме накара да напиша тази книга, която поискаха от мен и аз от сърцето си я откъснах за тях!
Авторът