Подражание на Христа - Тома Кемпийски

Подражание на Христа
Автор: Тома Кемпийски
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-04-04
Нашата цена: 8.19 лв
 

"Не се знае със сигурност кой точно е авторът на тази книга, чиято огромна популярност е засвидетелствувана както с хилядите й преписи, по брой отстъпващи само на Библията, така и с преводите на около 95 езика и около 3000 издания.
Но все пак най-често това съчинение се свързва с името на Тома Кемпийски.

Цялото произведение, което и днес не престава да бъде ръководство по християнска духовност, не е систематично изложение на догмати, а непрекъсната подкана за поемане и неотклонно следване на единствения истински път към царството - пътя на Христа. И докато първите две книги искат от човека правилно насочване на волята му към смирение и приемане на царствения път на кръста, в последните две сам Учителят с милосърдна любов разговаря със своя следовник, за да му открие благодатта Си и да го направи истински свободен.

Но време е да оставим вече читателя сам да пристъпи към това четиво. В него всеки без съмнение ще открие неща, писани като че за самия него, за подкрепа и утеха на неговите лични съмнения - и за порицание и овладяване на неговите лични суети.
И дано помогне на всеки да понесе с търпение, смирение и любов собствения си кръст - живота си тук и сега, следвайки не виденията и прищевките на неподредените си пристрастия, а Неговата воля - по подражание на Христа."
Анна Б. Николова