Тайният шифър в Апокалипсиса - Жерар Бодсон

Тайният шифър в Апокалипсиса
Автор: Жерар Бодсон
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Мириам"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-04-13
Нашата цена: 11.95 лв
 

Апокалипсисът или Откровението на свети Иоан – безспорно това е най-тайнствената, най-смущаващата и най-сложната от всички книги в Библията. Малко са свещените писания, които векове са поразявали така силно човешкото въображение. И не без основание: смята се, че Апокалипсисът съдържа закодираната тайна за края на човечеството Разтърсващата жестокост на виденията, драматичната атмосфера и описаните грандиозни сцени превръщат Апокалипсиса в истинска енигма.

Жерар Бодсон и неговият екип от изследователи тръгват по следите на зашифрираното познание в най-мистериозните части на Откровението на свети Иоан. Напредвайки в своите изследвания те се сблъскват със смущаваща и разтърсваща със своята очевидна жестокост истина: в Апокалипсиса наистина е скрито тайно и сложно шифрирано послание. А ключът за неговото разгадаване ни е даден от самия свети Иоан. В древното свещено писание са описани два Апокалипсиса: единият извиква спомена за най- трагичния период от човешката история, а другият е предсказание за нашето бъдеще – прозорец в стената на времето, описание на най-дълбоките страхове на човечеството и датата на тяхното сбъдване.

Жерар Бодсон (1943-) е изследовател, теолог и специалист по политически науки. Защитава научни степени в Института по сравнително право и в Изследователския център на Университета по право на Европейския съюз. Автор на множество изследвания по геополитика.

По време на престоя си в Гърция, когато защитава кандидатурата си за Европейския парламент, посещава манастирите на Атонския полуостров. Там среща свещеника отец Александър, който събужда в него страстта за изследване и анализиране на Апокалипсиса или Откровението на св. Иоан – последната, шестдесет и шеста книга от Библията, най-тайнственото, смущаващо и сложно свещено писание. Двамата мъже споделят научните си възгледи, че ключът към разгадаване на Откровението на св. Иоан е в числото 666.

След завръщането си във Франция, Жерар Бодсон събира екип от специалисти от различни националности – семиолог, специалист по информатика, историк и теолог - трима мъже и една жена. Тяхната мисия е да дешифрират загадъчния текст на св. Иоан. В резултат на четиригодишен усилен труд, изследвания, изчисления и анализи се ражда настоящата книга – едно невероятно послание и предупреждение към човечеството.