Хищник - Дъглас Престън

Хищник
Автор: Дъглас Престън
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ергон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-04-27
Нашата цена: 12.74 лв
 

Засекретена лунна проба, донесена от Аполо-17, изчезва за повече от трийсет години…

В един пустинен каньон в Ню Мексико са открити пет кофи пясък, прогизнал от кръв …

Учен с амбиция, достатъчна да убие...

Монах, който иска да изкупи греховете на света.

Мистериозна черна агенция със смъртоносна мисия...

И най-голямото научно откритие на всички времена.

Един иманяр открива съкровището на живота си и получава за това куршум в гърба. Миг преди да умре, той предава стар кожен тефтер на Том Бродбент (един от четиримата братя Бродбент, познат на читателите от феноменалния трилър "Тайният Кодекс) - неволен свидетел на разигралата се драма. Убиецът на стария иманяр иска информацията, зашифрована в пожълтелите страници, заради което Том и жена му се оказват мишена, преследвана до смърт. Но и самият убиец е обречена мишена – други, много по-могъщи и алчни ръце се протягат към тайната, скрита в колонките цифри от охлузения кожен тефтер. Веднъж драснал клечката на екшъна, Дъглас Престън възпламенява цяла серия от изненадващи обрати и стремително действие, което поглъща като пожар страница след страница до самия потресаващ финал.

С “ХИЩНИК” Дъглас Престън ще разтрепери читателите и ще ги държи в напрежение до последния миг. Майкъл Крайтън би искал той да е написал нещо поне наполовина толкова всепоглъщащо; “Хищник” е трилър за специалната ви колекция.
Library Journal

“ХИЩНИК” направо ме срази! Дъглас Престън е малко като Гришам, малко като Крайтън, малко като Стивън Кинг, но си остава истински уникален, превъзходен писател със свой собствен стил.
Дейвид Хагбърг, USA Today