Пеле. За изкуството на футбола. Автобиография - Пеле

Пеле. За изкуството на футбола. Автобиография
Автор: Пеле
Обем: 222 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Новелон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-05-25
Нашата цена: 10.91 лв
 

Най-големият футболист на всички времена Едсон Арантес до Насименто - Пеле разказва пълната история на своя невероятен живот и кариера. Поднесена с чувство за хумор и с елегантността и скромността, характерни за футболния стил на Пеле, книгата ще грабне интереса на запалянковците с безбройните забавни анекдоти, с любопитните истории за бразилските легенди Гаринча, Диди, Тостао и др. и с размислите за „изкуството на футбола", както го нарича самият автор.
Тази книга излиза едновременно на десетки езици в почти всички европейски страни и на много други места по света. Тя със сигурност ще ви донесе радост и приятни часове.
Някой беше казал, че ако Бразилия не стигне до финал на световно първенство, само тя си е виновна за това! Дали пък не беше Пеле?

„Първият ни мач беше с България на 12 юли. Бяхме комплектовали добър състав, който обаче никога не бе излизал заедно на терена. Освен мен в отбора имаше още четирима ветерани от 1958-а..."

„Никога няма да забравя сърдечното изпращане, което получих от вярната публика. След края на мача „Маракана" започна да скандира „Fica! Fica!" („Остани! Остани!") фланелката ми, това свещено златно и зелено, беше в ръцете ми, но тя не можеше да спре сълзите ми."