Закрила на детето -

Закрила на детето
Автор:
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиби"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-05-29
Нашата цена: 5.20 лв
 

Сборникът съдържа нормативната уредба на правата на детето, принципите и мерките за неговата закрила, органите на държавата и общините и тяхното взаимодействие с обществени организации и юридически лица при осъществяване на дейностите по закрила на детето. Включени са нормите, уреждащи условията и реда за осъществяването на мерките по закона, предоставянето на социални услуги за деца, лицензирането на доставчиците на социални услуги и контрола за спазване правата на детето.
Поместени са Конвенция за правата на детето и факултативните протоколи към нея - относно търговията с деца, детска проституция и детска порнография, и относно участието на деца във въоръжен конфликт, Европейска конвенция за признаване и изпълнение на решения за упражняване на родителски права и възстановяване упражняването на родителските права, Хагска конвенция за гражданските аспекти на международното отвличане на деца, Конвенцията за защита на децата и сътрудничество в областта на международното осиновяване.
Сборникът съдържа и Информационно приложение с извлечения от други международни актове в областта на защитата на правата на детето.
Текстовете са анотирани с предишни редакции на изменени и отменени разпоредби и препращания между нормите, включени в сборника и към други нормативни актове