Неделният клуб по философия - Алегзандър Маккол Смит

Неделният клуб по философия
Автор: Алегзандър Маккол Смит
Обем: 318 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-01
Нашата цена: 8.71 лв
 

Алегзандър Маккол Смит е автор на повече от петдесет заглавия. Получава международна известност с поредицата „Дамска детективска агенция № 1". Носител на три награди „Автор на годината" - за 2004 г. През 2003 година получава наградата „Сага" за хумор, известна и като „Сребърен Букър", както и наградата „Духът на Шотландия".
Той е професор по медицинско право в Единбургския университет, живее в Единбург с жена си, двете си дъщери и котарака Гордън. В свободното си време свири на фагот в „Наистина ужасния оркестър".

„Неделният клуб по философия" е начало на нова поредица загадки от популярния и обичан Алегзандър Маккол Смит, в която читателите ще се запознаят с неудържимо любопитната Изабел Далхаузи, философ по образование и любител детектив.

Изабел обича кръстословици и загадки от всякакъв вид, а любопитството я кара да се забърква в истории, които изобщо не са нейна работа. Така става и когато тя се озовава случайно на сцената на ужасно нещастие - млад мъж пада от балкона на една концертна зала в Единбург и загива. Инстинктът подсказва на Изабел, че не е присъствала на обикновен нещастен случай. Младият човек е бил бутнат - някой е искал неговата смърт.
Изабел Далхаузи започва разследване, което я води зад изисканата фасада на доброто общество в Шотландия. Зад привидната порядъчност стрелките на моралните компаси се въртят хаотично, тласкани от алчност, безчестие, изневери и опити за убийство. “Литературният еквивалент на чаша чай пред уютно горящата камина"
Ню Йорк Таймс

„При Алегзандър Маккол Смит търсенето е винаги по-голямо от предлагането - той стана незаменим като петрола, парите или шоколада. Четенето на книгите му води до пристрастяване"
Глоуб енд Мейл