Амдуат - Записи от Скритата зала. Втора книга от поредицата Свещените книги на Древен Египет - Превод Теодор Леков

Амдуат - Записи от Скритата зала. Втора книга от поредицата Свещените книги на Древен Египет
Автор: Превод Теодор Леков
Обем: 258 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-01
Нашата цена: 8.19 лв
 

Амдуат е втората книга от поредицата Свещените книги на древен Египет, която включва основните произведения на египетската свещена традиция.

”Амдуат - Записи от Скритата зала” е древноегипетска езотерична книга, която описва и магически пресъздава пътуването на Слънцето в Дуат (Отвъдното). Книгата е била записвана по стените на царските гробници в Долината на царете - тя съдържа имената на обитателите на отвъдното, техните свещени изображения и заклинания за преодоляване на препятствията в това пътешествие. Тя е тайно учение, изучавано от египетския цар и неговите приближени. Появява се за първи път в средата на второто хилядолетие пр. Хр., а традицията и се запазва до залеза на египетската цивилизация. Книгата е магическо средство за обезсмъртяване и с нейна помощ човек извървява същия космически цикъл към своето възраждане, както Слънцебога в нощното пътуване към новия изгрев.
Изданието съдържа въведение, превод от древноегипетски и коментар на книгата. Публикува се за първи път на български език.