В компанията на куртизанка - Сара Дюнант

В компанията на куртизанка
Автор: Сара Дюнант
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-02
Нашата цена: 10.92 лв
 

След невероятния успех на своя исторически роман “Раждането на Венера”, преведен на 27 езика и продаден в над 160 000 екземпляра, Сара Дюнант се завръща с една запленяваща венецианска история за любовта, красотата на изкуството, политиката на секса и силата на лоялността.

1527 г. Докато градът на папите Рим е плячкосван и опустошаван от войските на Карл V, двама от най-колоритните му и известни жители се измъкват от него само с разкъсаните дрехи на гърба си - Фиамета Бианкини, прочута римска куртизанка, и нейният компаньон и сутеньор, джуджето Бучино Теодолди. В стомасите им все пак има малко перли, смарагди и рубини, които успяват да спасят от нашествениците. Смазани от поражението на града си и унижението, на което са подложени от фанатиците лутерани, те се отправят към Венеция, където възнамеряват да възстановят своя бизнес. Като партньори те нямат равни на себе си: Бучино – пресметлив умник с проницателен поглед и остър език, Фиамета – ловка красавица, обучена да очарова, развлича и задоволява богатите мъже.
Ала бляскавата Венеция е пълна с интриги, суеверия, изкушения и загадъчни личности: сляпа лечителка с магически способности, турски търговец, търсещ джуджета за двореца на султана, млад красавец, в когото Фиамета ще се влюби, пренебрегвайки правилата на професията. Тук е и Тициан, който вижда в нея своята Венера, увековечена в известната му картина “Венера от Урбино”.

Езикът на Сара Дюнант, динамиката на нейния изказ и изключителният й нюх към историческите детайли са просто брилянтни.
Файненшъл Таймс

Страхотен роман за греховете на удоволствието и удоволствието от греха.
Ню Йорк Таймс