Тъмни страсти - Барбара Нейдъл

Тъмни страсти
Автор: Барбара Нейдъл
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 105х180
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-06
Нашата цена: 6.37 лв
 

Лятото в Истанбул е горещо. Толкова горещо, че дори най-здравомислещите хора ги избива на малко странно поведение. И за Четин Икмен лятото не е по-различно...

Възрастна дама е открита мъртва в апартамента си, заедно с напълно запазено тяло на млад мъж. В старата част на еврейския квартал са изчезнали две деца. Баща им, чийто артистичен гений граничи с лудостта, се потопява още по-дълбоко в работата си. А при обиск на руски гангстер не е открито нищо, освен мъртвото тяло на момиченце, за което той твърди, че е дъщеря му. Възможно ли е връзката между тези три случая да се крие в мрачно и позабравено изкуство?

Ала грижите на Икмен не са свързани с работата му. Протежето му Сюлейман сякаш витае из облаците и с поведението си заплашва да компрометира не само себе си, но и провеждани месеци наред мъчителни разследвания. Дошъл е моментът Икмен да действа. Не разполага обаче с почти никакви улики, а само шестото му чувство нашепва, че нещо е дълбоко ненаред. Той се впуска в разследване, което заплашва да разтърси корените на турското общество.

Инспектор Икмен не отстъпва на детективи като Морз, Ребус и Уексфорд. Завладяваща и силно препоръчителна.
Тайм аут

Насладата от романа на Нейдъл идва от усещането, че ви въвеждат под повърхността на древния град, който повечето посетители разглеждат за броени дни. Сложни герои и завладяваща атмосфера.
Индипендънт

Наистина е удоволствие да попаднеш на нещо толкова провокиращо, като развиващия се в Истанбул трилър на Барбара Нейдъл.
Таймс

Интригуващ, екзотичен... вълнуващ, завършен и оригинален роман.
Литеръри ривю