Да позволим на детето си да порасне - Марсел Рюфо

Да позволим на детето си да порасне
Автор: Марсел Рюфо
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-19
Нашата цена: 9.10 лв
 

При раждането си бебето е неразривно цяло със своята майка. Това е периодът на сливането, той е необходим, защото от него детето черпи сигурност и сила. Но трябва да порасне, следователно да се отдели - за да завоюва територията на самостоятелността и свободата. Развитието на детето като личност - а и целият му живот! - е поредица от привързвания и отдалечавания, от близости и раздели.
Можем ли да се разделим без болка? Защо раздялата поражда у нас чувство за изоставеност? Как да се справим със скръбта при раздяла? Как ни формират спомените от детството? Защо юношата трябва да се дистанцира?
Проф. Марсел Рюфо отговаря на тези въпроси с присъщата си човешка топлота, с голяма съпричастност към човешките слабости, подавайки ни огледало, в което всеки ще открие своите въпроси, съмнения, страхове пред раздялата. И ни дава безценния съвет: човек не може да живее без връзки, но когато връзката стане прекалено обсебваща, има опасност да ни задуши. Тогава трябва да я разхлабим, да се освободим, за да намерим вярното разстояние между нас и другите.