Светилата. Психологията на Слънцето и Луната в хороскопа - Лиз Грийн, Хауърд Саспортас

Светилата. Психологията на Слънцето и Луната в хороскопа
Автор: Лиз Грийн, Хауърд Саспортас
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лира принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-26
Нашата цена: 11.83 лв
 

Луната и Слънцето символизират два изначални и много различни психологически процеса, които действат у всички ни. Лунното сияние, което примамва обратно към регресивното сливане с майката и безопасността на първичния съд, ни учи как да се свързваме, да изпитваме съпричастност и да се грижим за самите себе си. Слънчевата светлина, която ни води към тревожността, самотата и опасността, разкрива нашата скрита божественост и правото ни да бъдем горди съ-създатели на Божията Вселена.
Това е нова, вълнуваща част от поредицата, базирана на Семинарите по психологическа астрология, проведени от Лиз Грийн и Хауърд Саспортас. Те заедно дискутират митологията и психологията на Луната, значимостта на взаимоотношенията, ролята на бащата в индивидуалното развитие и въздействието на майката, начина, по който ние смесваме енергиите на Светилата, развивайки се през цялото си битие.

Лиз Грийн и Хауърд Саспортас са съучредители на Центъра по психологическа астрология. Хауърд Саспортас практикува хуманистична психология и психоанализа, автор е на “Дванадесетте дома", както и споделя с Лиз Грийн създаването на „Вътрешните планети" и още две разработки - „Развитие на личността" и “Динамика на подсъзнанието", публикувани като серия семинари по психологическа астрология. Лиз Грийн е известен изследовател на психологията на Юнг и добре познат в целия свят автор на повече от десет книги: „Сатурн: нов поглед към един стар дявол", „Взаимоотношенията - астрологическо ръководство как да живеем с другите", “Астрология на съдбата" и др.