Фън шуй: Енциклопедия. Да живеем в хармония с природата - Ева Пригниц

Фън шуй: Енциклопедия. Да живеем в хармония с природата
Автор: Ева Пригниц
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-07-20
Нашата цена: 10.92 лв
 

Темата на тази книга е отношението на човека към обкръжението му. Това не е винаги така просто, както звучи. знанието за въздействието на даденостите в помещението и неговите енергии върху живота на човека е било високо ценено във всички предишни култури и е предавано през много поколения. Ако днес първоначално даденото ни усещане за хармония с околната среда липсва, то е свързано с факта, че изискванията и темпото на настоящето битие почти не ни оставят време да погледнем навътре. Отучили да се доверяваме на интуицията си, често не разбираме, когато се излагаме на вредни влияния. Хилядолетните познания по фън шуй ни представят връзките между вътрешното преживяване и външния свят и така могат да ни помогнат отново да открием изгубената хармония с нашето обкръжение.
• геобиологичните стресови фактори;
• нарушена чи и "тайни стрели" ша;
• петте елемента в природата, връзката им с И Дзин, човешкото тяло и световните посоки;
• парцел, проектиране на жилище и пренасяне в него;
• вдъхване живот на цялото помещение, направляване на чи и обезвреждане на режещата ша;
• уравновесяване и подсилване с помощта на Багуа;
• школата на компаса и най-добрата лична посока;
• избор на растения и подреждане на градината според фън шуй и нейното хармонизиране с Багуа.

За авторката
Ева Пригниц е родена през 1957 година. След завършване на специалността архитектура, тя събира дългогодишен опит в проектантско архитектурно бюро.
От много години интензивно се занимава с медитация, айкидо, геомантия и фън шуй. Ева Пригниц е квалифициран консултант по фън шуй и геомантия. Притежава бюро за проектиране и консултации в Хамбург.
Член е на Германското дружество за геобиология и професионалното сдружение на германските търсачи на подземни води. Учредява и сдружението по геомантия в Хамбург. Тя участва в създаването на института Анима-лоци за западна и източна геомантия.
Наред с участието си в изследвания, лекции и семинари, Ева Пригниц предлага индивидуални консултации по фън шуй за дома, офиса и градината, както и цялостно проектиране в строителството.