Тайните символи на доларовата банкнота - Дейвид Овасън

Тайните символи на доларовата банкнота
Автор: Дейвид Овасън
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-07-31
Нашата цена: 8.19 лв
 

Дейвид Овасън разкрива отдавна забулените загадки на долара и изследва сложността и магията на многобройните му символи.

СРЕД МНОГОТО ОЧАРОВАТЕЛНИ ТАЙНИ, РАЗКРИТИ ОТ ОВАСЪН, СА.

• Науките за символите, религията и магията са включени в създаването на доларовата банкнота: „Окото на провидението в сияен триъгълник" е широко известен масонски символ, думите Ex Pluribus Unum са ранно християнски, а петолъчната звезда е магически символ, свързан с продължителността и времето.

• Номерологията играе съществена роля при проектирането на доларовата банкнота. Един от примерите с числото 13, което доминира в проекта, включително 13 случая на числото 13 на обратната страна на банкнотата.

• Орелът, представен върху първоначалния Държавен печат, е много различен от този, който се появява днес върху Печата и доларовата банкнота. Един от първите проекти за Печата със сигурност включва образа на феникс и това може да е повлияло върху формата на орела в един от ранните проекти.

Елементите на сложния графичен дизайн на долара датират от Бащите основатели и повечето от хората не осъзнават по-дълбокия им смисъл. Сега един експерт по тайнствения символизъм разкрива очарователните тайни значения, криещи се зад дизайна на парите, които се използват в целия свят В “Тайните символи на доларовата банкнота" Дейвид Овасън изследва визуалната сложност и магията зад най-влиятелната валута на света. Овасън твърди, че някои от символите на Държавния печат представляват принципите на младата република, и че техният произход е скрит в течение на времето. Доларовата банкнота е нещо повече от валута на САЩ - тя е структурирана по такъв начин, че да демонстрира мястото на американската нация в света и класическите корени на борбата й за свобода.
Дейвид Овасън е признат авторитет в областта на тайнствения символизъм. Неговите изследвания върху доларовата банкнота разкриват библейски и класически препратки, както и символи, извлечени от такива общества като розенкройцерите и франкмасоните, които са последователи на езотеричната мисъл. Затова препоръчваме да си намерите доларова банкнота и да се подготвите за безпрецедентен урок по история.