Олигарсите. Хроника на мътното време - Александър Бушков

Олигарсите. Хроника на мътното време
Автор: Александър Бушков
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 135х200
Издател: ИК "НСМ Медиа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-07-31
Нашата цена: 9.10 лв
 

Най-скандалната книга в Русия за 2005 г.

След „перестройката" на Горбачов и разпадането на съветската империя, Борис Елцин, новият властелин в Кремъл, стартира икономическите реформи. За няколко години шепа хора разграбват националните богатства на Русия. Държавата губи стотици милиарди и затъва в невиждана корупция. Според автора, това е най-крупната мафиотска афера на XX век.
Кои са най-горещите кремълски интриги на олигарсите Б. Березовски, Р. Абрамович, М. Ходорковски, Вл. Гусински? Каква е ролята на „бащите" на реформите Гайдар и Чубайс, на червения барон Зюганов, на Рем Вяхирев, Юрий Лужков и Черномирдин? Каква е тайната сделка между президентите Елцин и Путин? Как Джордж Сорос губи 1 милиард долара в „пирамидата", създадена от правителството? Защо 80% от капиталите на олигарсите са в офшорни фирми? Кои са 100-те най-богати руснаци според сп. "Форбс"?

В. Алекперов, президент на „Лукойл": „Не бих казал, че Русия е загубила влиянието си в Източна Европа. Дъщерните предприятия на „Лукойл" формират 10% от брутния вътрешен продукт на България."