Кон-Тики - Тур Хейердал

Кон-Тики
Автор: Тур Хейердал
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-08-04
Нашата цена: 7.74 лв
 

Безсмъртният шедьовър на Тур Хейердал – втора книга от поредицата на издателство “Сиела” с уникални илюстрации. “Кон-Тики” е великолепен подарък и задължително четиво за всяка библиотека.

Тур Хейердал (1914-2002) е един от най-известните историци и изследователи на ХХ век. През 1936 г. той завършва университетското си образование и заедно със съпругата си прекарва няколко години в тръстикова къща на остров в Тихия океан, изследвайки местната флора и фауна. Норвежецът е очарован от полинезийския фолклор и се натъква на изумителни легенди, сложили началото на най-прочутото му пътешествие – “Кон-Тики”. На 28 април 1947 г. Тур Хейердал и неговият екипаж отплават от Перу, въоръжени с малък сал, много кураж и няколко древни полинезийски мита. След три месеца в открито море, преследвани от морски бури, китове и акули, те стигат до бреговете на остров Пука Пука, за да докажат една от най-смелите теории в историята...

Книгата “Кон-Тики” е разказ за първата от многото експедиции на норвежеца Тур Хейердал. За това пътешествие е заснет и документален филм, спечелил “Оскар” през 1951 г. Очаквайте на пазара от издателство “Сиела” и следващия шедьовър на Тур Хейердал – “Тигрис”.