Пазители на гробници или Тайните кодове на теракотените войни - Морис Котерел

Пазители на гробници или Тайните кодове на теракотените войни
Автор: Морис Котерел
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Пергамент"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-08-11
Нашата цена: 10.01 лв
 

Една легенда разказва, че през 210г. пр.Н.е. първият император на обединен Китай Шъ Хуанди заповядал след неговата смърт тялото му да бъде покрито с нефрит и пуснато да се носи в езеро от живак. Самото езеро било във вътрешността на пирамида и се охранявало от вечна армия.

Подобно на Тутанкамон в Египет, божеството Пакал в Мексико и Виракоча в Перу, Шъ Хуанди владеел свръхнауката за слънцето и притежавал сакрални духовни знания. Преданието казва, че след смъртта си той се превърнал в дракон и отлетял към слънцето, за да живее вечно.

През 1974 г. археолози откриват първата група от 8000 теракотени войни в естествен ръст, погребани близо до пирамидата-гробница на Шъ Хуанди, с което потвърдили, че легендата е нещо повече от мит. Но защо тези войни, всеки от които тежи повече от тон, били погребани там? Дали единственото им предназначение е било да бдят над мъртвия император?

Известният изследовател и учен Морис Котерел успява да разшифрова скритите кодове на императорската армия, за да разкрие прощалното послание на първия Император – смайващите тайни за небето, ада и безсмъртието.