Българите и полуостров Хиндустан - Александър Илиев

Българите и полуостров Хиндустан
Автор: Александър Илиев
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Тангра"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-10-09
Нашата цена: 16.38 лв
 

Книгата на Александър Илиев, известен не само у нас, но и в чужбина с много странния си сценичен талант, фокусира нашето внимание върху полуострова Хиндустан, а по-точно върху евентуалните връзки между българите и културите от Южна и Централна Азия. Съществуването на подобни връзки е повече от очебийно, та нали почти всички европейски народи, включително и българите, и днес говорят на индоевропейски езици. Книгата обаче отива отвъд очебийното: в нея се търсят по-убедителни доказателства за централно-азиатския произход на прабългарите.
Авторът ни разказва за историята на многобройните народи от полуостров Хиндустан, като фокусира нашето внимание върху онези исторически моменти, които отразяват възможните контакти между нашите прабащи и местното население. Достойнството на тази книга се изразява в това, че авторът е участвал в многобройни експедиции по тези земи и е събрал богат полеви материал.
Тази книга поставя много въпроси и, слава на Бога, дава сравнително малко отговори, защото, както се знае, най-трудното нещо е да пренапишеш една история.
Проф. д.и.н. Александър Федотов