По пътя към един приятел - Нилс Фредрик Дал

По пътя към един приятел
Автор: Нилс Фредрик Дал
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-10-09
Нашата цена: 7.28 лв
 

НИЛС ФРЕДРИК ДАЛ е роден през 1957 г. Съпруг е на писателката Лин Улман - дъщеря на Див Улман и Ингмар Бергман. Автор е и на разкази, стихове, пиеси. За романа си "По пътя към един приятел" получава престижната литературна награда "Браге" на Съюза на норвежките издатели. Книгата седмици наред е в европейските бестселър листи.

На най-злия си враг не пожелавам да пропусне този роман.
Франкфуртер Алгемайне Цайтунг

ПО ПЪТЯ КЪМ ЕДИН ПРИЯТЕЛ започва сензационно. На 15 юли 2001 г. изтощен слон блокира голямо кръстовище в Осло. Телевизионен екип проследява бягството му и показва опустошенията след него. Краят на сензационната новина е началото на житейския път на Вилгот. Неговият слон е избягал и препречва движението. За да разберем как слон се е озовал в някогашно имение, Вилгот ни разказва за детството си. Читателят непрекъснато усеща, че ще се случи нещо изключително драматично, подозира какво, но научава едва с последния ред.
Книгата е необичайна и силна, защото събужда силни чувства: гняв, копнеж, любов, но дори когато натъжава се чувстваш необикновено пречистен. Поетичен роман за невероятната сила на приятелството.

"По пътя към един приятел" бърка дълбоко в душата на читателя и поне малко променя света.
Нойе Цюрихер Цайтунг

Трогателният роман "По пътя към един приятел" е голяма Литература.
Бухмаркт