Стратегически карти. Да превърнем нематериалните активи в осезаеми резултати - Робърт С. Каплан, Дейвид П. Нортън

Стратегически карти. Да превърнем нематериалните активи в осезаеми резултати
Автор: Робърт С. Каплан, Дейвид П. Нортън
Обем: 466 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2006-10-10
Нашата цена: 26.39 лв
 

“Стратегически карти” е кулминацията на задълбоченото творчество на Каплан и Нортън. С разработването на балансираната система те революционизират показателите за измерване на изпълнението. В тази книга авторите ни представят блестящ, точен и холистичен метод за интегриране на най-критичните моменти в работата на мениджмънта през XXI век. Това е книгата, която дълго очаквах."
Арнолдо Хакс, професор но мениджмънт

Днес мениджърите от всички сектори на икономиката и от целия свят са изправени пред двойно предизвикателство: как да мобилизират човешкия си капитал и информационни ресурси и как да трансформират организациите си по посока на нови стратегии в съответствие с високите изисквания на своите информирани и взискателни клиенти. Компаниите като цяло отговорят на това предизвикателство, като формулират нови стратегии и се пренасочват чрез деклариране на нови вдъхновяващи мисии и концепции към предоставяне на увеличена стойност на своите клиенти и партньори. Но сериозният проблем, с който се сблъскват всички организации, остава неспособността им да реализират успешно новите си стратегии.

Стратегическата карта е модел, адаптиран към конкретната стратегия на дадена организация, който описва как нематериалните активи генерират подобрения в ефективността на вътрешните процеси на организацията, които имат решаващата роля за създаване на стойност за клиентите, акционерите и обществото. Читателите могат да се запознаят е приложението на стратегическата карта като средство за синхронизиране на нематериалните активи със стратегическите теми.