Ретроградният Меркурий. Митология и значение - Пития Пий

Ретроградният Меркурий. Митология и значение
Автор: Пития Пий
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Шамбала"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-10-18
Нашата цена: 10.92 лв
 

Представяме ви едно ясно, вълнуващо и забавно описание на астрологическия феномен, наречен ретрограден Меркурий. Авторката, Пития Пий, показва на практика как можем да използваме тези трудни периоди за духовно израстване и лечение. Нейната великолепна книга хвърля мост между съвременния свят и древната мъдрост. По поетичен и задълбочен начин Пития Пий доказва, че периодите, когато Меркурий е ретрограден, дават на човека уникални възможности, които си струва да бъдат използвани, като съчетава различни идеи: от брилянтната кратка история на астрологията, през митологията и метафората за Меркурий, до практичните таблици, които лесно могат да бъдат използвани и от непрофесионални астролози.
”Ретроградният Меркурий” е духовно ръководство, което ще ни помогне да се свържем със собствената си същност. Авторката черпи вдъхновение от различни духовни традиции, от литературата и културата на много народи. Стилът на Пития Пий е приятен и задълбочен и ще ни помогне да разберем как да се възползваме от тайнствените астрологически цикли на ретроградния Меркурий.
Пития Пий пише, преподава и изследва езотеричните традиции повече от тридесет години. Преподава суфи медитация и си сътрудничи със своя духовен учител Пир Вилаят Инаят Хан в книгата “Пробуждане: Опитът на суфиите”.
Пития Пий е известен практикуващ астролог.