Цивилизация и естествен подбор - Константинос Марицас

Цивилизация и естествен подбор
Автор: Константинос Марицас
Обем: 318 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Захарий Стоянов"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-11-08
Нашата цена: 9.10 лв
 

„Метафизиката на Любовта... Несръчност и неспособност на философите, които са говорили за Любовта."

Горната констатация на А. Шопенхауер е в сила за всичките абстрактни понятия на философията. Хиляди книги описват, анализират и определят живота и смъртта, цивилизацията, религията, изкуството, езика, душата с неразбираеми за болшинството хора думи, с „несръчността и неспособността на философите, които са говорели за..." каквото и да е!
В началото книгата поставя под съмнение всичките утвърдени за читателя идеи, а впоследствие изгражда заедно с него една цялостна теория. И всичко това с прости, ежедневни думи.
Цел на автора е обяснението на околния свят без закони, цели, принципи, теории, причини и резултати, а само с размисъл и с ежедневния език, освободен от „научни" и „философски" понятия. Книгата започва от създаването на света и стига до човешката (и не само) цивилизация. С малко, но точни определения се обяснява целият околен свят. Авторът не се стреми да убеди читателя в правотата на изложението. По-скоро се опитва да възбуди критичната мисъл, излагайки своите възгледи и цитирайки редица утвърдени философи.