Цифрова спътникова телевизия - Кирил Конов

Цифрова спътникова телевизия
Автор: Кирил Конов
Обем: 92 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Диос"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-11-14
Нашата цена: 22.75 лв
 

Книгата е посветена на практическите въпроси на един от начините за разпространяване на телевизионни и радио програми - чрез изкуствени спътници на земята.
За приемането на спътниковите радио и телевизионни програми в домашни условия трябва да се изгради приемна система, включваща параболична антена с конвертор, свързващ кабел и съответен приемник, сигналът от който се подава към телевизора. Монтирането на тези устройства и насочването на антената изисква определен опит и знания. Много важно е също така правилното избиране на антената, на конвертора и на приемното устройство. На всичките тези въпроси се отговаря в книгата. Освен това в нея може да се прочете как с една антена могат да се приемат програми от повече от един спътник, как с една антена могат да приемат две или повече семейства и много други практически въпроси.
Отделен раздел е посветен на принципите за приемане на цифрови спътникови програми в главните станции на спътниковите телевизионни програми и формиране на цифровия поток в кабелните телевизионни мрежи.
Книгата ще е полезна и за всички, които желаят да се запознаят с принципите на спътниковото разпространяване на радио и телевизионни програми и искат да изградят спътникова приемна антена, или да усъвършенствуват съществуваща приемна система, да преминат от аналогово към цифрово приемане на програми.