Изгубеното наследство на Магдалина. Символните числа и свещеният съюз в християнството - Маргарет Старбърд

Изгубеното наследство на Магдалина. Символните числа и свещеният съюз в християнството
Автор: Маргарет Старбърд
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-11-21
Нашата цена: 9.10 лв
 

В „Изгубеното наследство на Магдалина" Маргарет Старбърд дешифрира числата-символи в първоначалните гръцки фрази в Новия завет, разкривайки могъщото присъствие на женското божество.
В Новия завет широко се използва гематрията- литературно средство, което позволява сборовете на определени фрази да дават свещени числа. Изследвайки скритите значения зад тези числа, Старбърд разкрива, че съюзът между Исус и неговата невеста, Мария Магдалина, представлява свещено партньорство, което е крайъгълният камък на най-ранната християнска общност.
„Изгубеното наследство на Магдалина" демонстрира, че изключително важното учение за свещения брак, който обединява мъжкия и женския принцип – heiros gamis, - е моделът на партньорство за живота на нашата планета и върховният план за цивилизацията. Изследванията на Старбърд оспорват концепцията, че Христос е бил безбрачен, и утвърждават Мария Магдалина като човешкото въплъщение на свещената невеста. Авторката освен това обяснява истинското значение на числото „666", предсказано в Откровението на свети Йоан. Чрез това въздействащо завръщане на изгубеното наследство на Мария Магдалина авторката предлага възможност за възстановяване на божественото женствено в полагащата му се роля като невеста, любима и свещен партньор.
Маргарет Старбърд е получила магистърска степен от Университета на Мериленд и е учила в университета „Кристиан Албрехтс" в Кил, Германия, както и в семинарията „Вандербилт". Автор е на книгите „Мария Магдалина и светият граал: жената с алабастровия съд" (изд. „Дилок", 2005), “The Goddes in Gospels” („Богинята в евангелията") и “Bride in Exile („Невестата в изгнание"). Живее със семейството си в Пъджет Саунт в щата Вашингтон.