Михаил Ходорковски - Пленник на тишината - Валерий Панюшкин

Михаил Ходорковски - Пленник на тишината
Автор: Валерий Панюшкин
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Слънце"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-12-09
Нашата цена: 10.92 лв
 

Главният герой на тази книга е сред най-обсъжданите хора в Русия. Едни мислят, че съдбата му е напълно логична – какво друго може да споходи човек, който е натрупал богатството си чрез укриване на данъци? Други обаче смятат, че затварянето му е напълно несправедливо. Къде е истината?

Валерий Панюшкин – известен разследващ журналист, удостоен с наградата “Златното перо на Русия”, си поставя за цел да разплете загадката около съдебния процес срещу Михаил Ходорковски.

В книгата “Пленник на тишината” той разглежда 16-годишен период – от началото на предприемаческата дейност на Ходорковски и превръщането му в олигарх и собственик на ЮКОС – най-голямата руска нефтена компания, до осъждането му за неплатени данъци през 2005 г.

Без да го представя като светец, журналистът си служи с абсолютно достоверни факти от биографията му, арестът и съдебното дело. В своите разследвания авторът открива поръчкови документални филми, представящи Ходорковски като злодей, скалъпени атаки от страна на някои медии, обвинения в убийства и корупция, спънки за свиждания в затвора и разговор с адвокати.