Албена и Максим. Любовта е алхимията на успеха - Любомир Тодоров

Албена и Максим. Любовта е алхимията на успеха
Автор: Любомир Тодоров
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 135х200
Издател: ИК "Развитие"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-12-12
Нашата цена: 10.91 лв
 

В края на март 2006 година в света на спорта се случи чудо. България имаше за първи път световни шампиони във фигурното пързаляне. Изключителната танцова двойка Албена Денкова и Максим Стависки увенча повече от две десетилетия упорит труд и себеотрицание на пързалката със златни медали от първенството в Калгари.
Чудото от Канада получи широк отзвук по цялата планета. За първи път фигурист, роден в Русия, стана световен първенец в танците под флага на друга държава. Освен това дуетът, при който симбиозата между изкуството и спорта е в най-висша степен, живее и се готви в Съединените щати. Да не забравяме многобройните клубове на почитатели на двойката в Япония, Франция, Германия, Финландия и къде ли още не, които също отпразнуваха титлата.
Затова беше редно световните Албена и Максим да получат своя опит за биография. За да научим повече за тях първо ние, българите, а после и хората от други краища на Земята. Защото си мисля, че преодолените от двойката житейски изпитания сами по себе си са достойни за сюжети на няколко романа.