Пътуване към Сарантион. Първа книга от Сарантийска мозайка - Гай Гавриел Кай

Пътуване към Сарантион. Първа книга от Сарантийска мозайка
Автор: Гай Гавриел Кай
Обем: 450 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-01-12
Нашата цена: 12.14 лв
 

Книгата не е в наличност
“Един от най-добрите автори на върхово фентъзи в света!”

Сарантион - огромен, великолепен и опасен

Той е златният град: свят за вярващите, възпяван от поети, украса на света и сърце на империя. Художникът Гай Крисп получава загадъчна покана от императора и се отправя на път към блестящия град. Но преди да успее да стигне до Сарантион с неговите таверни, позлатени храмове, надбягвания с колесници и дворци, трябва да мине през земя на езически ритуали и тайнствени опасности.

В този първи том на “Сарантийска мозайка” Гай Гавриел Кай заплита изключителна история за изкушения и интриги в един великолепен град; запленяващ разказ за хора, привлечени от неговото вълшебство.

“Пътуване към Сарантион” е сложно композиран завладяващ исторически роман... и затрогваща приказка. Прелестният прозаичен стил на Кай неизменно тече гладко и стига до удивително красиви дълбочини”.
Уинипег Фри Прес

“Омагьосваща приказка... главите текат устремно и се изгубваш в неописуемо изящни пасажи... Една от най-красиво написаните книги в жанра историческо фентъзи!”
Ивнинг Телеграм

“Кай се е заел с потенциално убийствената задача да създаде алтернативна история на Византия, Рим и упадъка и възхода на империи от нашия свят и да ги спои с фентъзи. Успехът е брилянтен; достоверният му и чудесно реализиран възглед за този свят не отстъпва на характерите, които сътворява, за да го насели”.
Аутленд Мегъзин (Великобритания)