Информатика за 10. клас. Профилирана подготовка - Павел Азълов, Фани Златарова, Магдалина Тодорова

Информатика за 10. клас. Профилирана подготовка
Автор: Павел Азълов, Фани Златарова, Магдалина Тодорова
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-01-24
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Информатика 10. клас е съобразена с държавните образователни изисквания и с учебната програма по информатика за профилирана подготовка.

Структурирана е в две части: Математика и програмиране и Програмиране и приложения. Първата част представя елементи от теоретичните основи на информатиката – дискретна математика. Във втората част са включени линейните структури от данни в оперативната памет – стек, опашка и линеен списък, и структурите от данни на външна памет – текстови и типизирани файлове. Включени са и теми, свързани с рeкурсията, компютърната графика и др., които са част от модула Увод в програмирането.

Изложението е интересно и достъпно, с много примери и въпроси за обсъждане, с практически ориентирани теми, задачи и задания за групова работа.

Авторите:

доц. Павел Азълов и доц. Фани Златарова са с изявен опит в преподаването на информатика в средното училище, в наши, западноевропейски и американски университети.

доц. Магдалина Тодорова е преподавател по информатика във Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски". Преподава програмиране във формите за следдипломна квалификация на учители по математика и информатика.