Да работя с теб ме убива. Освободете се от емоционалните капани на работното място - Катрин Кроули, Кати Елстър

Да работя с теб ме убива. Освободете се от емоционалните капани на работното място
Автор: Катрин Кроули, Кати Елстър
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-02-05
Нашата цена: 10.92 лв
 

Ако откриете, че ви е дошло до гуша от ваш колега, чиято некомпетентност ви влудява, от началник, който се гневи, когато се окаже, че не умеете да отгатвате желанията и изискванията му, без той да ги е заявил, или от подчинен, който постоянно поставя под съмнение авторитета ви, има сериозна вероятност да сте попаднали в някой от емоционалните капани на работното място. Спрете да се оплаквате и предприемете нещо!
Да се освободите от такъв капан е по-лесно, отколкото си мислите – и не е необходимо да зарежете някого или пък да го уволните, за да направите това. Решението е просто: поемете контрола над собствените си реакции!
В това прагматично и проникновено ръководство психотерапевтката Катрин Кроули и изтъкнатата специалистка по проблемите на малкия бизнес Кати Елстър съчетават практическия си опит с двадесет години изследвания, за да ви научат как да се освободите – стъпка по стъпка – от разстройващите ситуации на работното място и да премахнете злочестините от професионалния си живот.
Чрез остроумни въпроси и кратки тестове, примери от реалния живот и проверени в множество ситуации стратегии вие бързо ще се научите да разпознавате всяко взаимоотношение, което възпрепятстват работата ви – и да се справяте с него. Посредством вашите новооткрити емоционални умения вие ще сте в състояние да... обуздаете раздразнителен шеф, преди той да е избухнал; се откъснете от досадни колеги, чиито влудяващи навици съсипват ежедневието ви; защитите идеите си от готови да ги откраднат конкуренти; се измъкнете от хватката на отровни взаимоотношения; защитите вас и вашата професионална територия от „Нарушители на граници”; разчупите ограничаващите роли, които ви затварят в тесните си измерения; проявявате грижовно, „родителско” отношение към подчинените си с труден характер, за да постигнете резултатите, които искате ... и много повече.
Най-тежката част от всяка работа са отношенията с хората около вас. Благодарение на тази книга вече можете да се справите с това много, много по-лесно.