Телепатия и предсказания - Хартвиг Хаусдорф

Телепатия и предсказания
Автор: Хартвиг Хаусдорф
Обем: 126 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Литера Прима"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-02-15
Нашата цена: 7.31 лв
 

На 14 март преди повече от 50 години, точно в 3 часа сутринта, в Ню Йорк млада жена се събудила от гласа на баща си, който я викал по име. „Мария! Мария!" - звучало на познатия акцент от старата й родина.
От детските си години не била виждала родителя си, но си го спомняла добре. И отново чула да викат нейното име. Какво ли е пък това, дали някакъв лош сън не си прави шеги с нея?
Уплашена, Мария седнала в леглото си и тогава зърнала на прозореца лицето на баща си. „Тате!" - извикала тя, ала видението изчезнало.
На сутринта разказала ужасната случка на семейството си, но всички сметнали, че е имала халюцинации. След три дни пристигнало съобщение от Италия, че е починал - и то точно в момента, когато в Ню Йорк е било 3 часът сутринта. И дъщеря му е видяла на прозореца образа на баща си.
Невероятна история ли? Ето още една. Тя се е случила даже преди 100 години. В действителност обаче такива неща стават откакто съществува човекът.
На 1 октомври 1850 г. щяла да се проведе ловна хайка в горите около Берлин, в която се съгласил да участва и младият принц Крафт цу Хоенлое-Ингелфинген. Тъй като на предния ден се чувствал неразположен, уведомил групата, че се отказва и вечерта на 30 септември си легнал рано.
Посред нощ изведнъж се събудил уплашен. Сънувал, че по време на лова конят му успял да мине, но той, ездачът, блъснал главата си в някакво дърво и видял самия себе си да лежи с разбит череп на земята.
Невярващ на очите си, седнал в постелята си и загледал вторачено своето копие при краката на леглото, докато видението полека-лека изчезнало. В стаята било тъмно като в рог…