Учителят по танци. Поредица По следите на скрижалите - Анхел де Куатие

Учителят по танци. Поредица По следите на скрижалите
Автор: Анхел де Куатие
Обем: 194 стр.
Формат в мм.: 120х185
Издател: ИК "Интервал"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-02-27
Нашата цена: 6.37 лв
 

Издирването на Скрижалите продължава!

Съдбата не е банална поредица от събития, а цял КУП от изпитания. И за да ги преодолеем с чест, трябва да знаем какъв е истинският смисъл на сполетелите ни страдания.
Героите на новата, запленяваща въображението книга на Анхел де Куатие, се отправят във вълнуващо пътешествие из паралелните светове. Това е пътешествие на духа, движение по фината граница, където от едната страна се намират страданието и смъртта, а от другата - знанието и истинската любов. Буда е казвал: „Светът е страдание". Но той е казвал и друго: „Светът е илюзия". Означава ли това, че самото ни страдание е илюзорно? И как тогава да намерим пътя към своето щастие? Тази тайна се съхранява в Третия Скрижал на Завета.
За душата на всеки човек са приготвени големи изпитания. И ще ги преодолее само тази душа , която умее да танцува.

- Аз мисля, че страданието - каза Данила след известно време, - е препятствие по пътя към самия себе си. То сякаш казва: „Не гледай себе си - гледай мен. Бори се с мен - нали аз съм твоето нещастие". И това е истина - страданието е нашето нещастие, но щастието не е в липсата на страдания, то е нещо съвсем друго...