ЗДДС в практиката на счетоводителя - Евгени Рангелов

ЗДДС в практиката на счетоводителя
Автор: Евгени Рангелов
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "ОРКП Мисъл"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-03-02
Нашата цена: 7.10 лв
 

Настоящето изложение няма за цел и претенции цялостно и задълбочено изследване и коментиране на новия ЗДДС. Това не е и възможно в рамките на подобно издание. Още повече, че практиката още не е казала думата си по отношение на пропуски и несъответствия в закона и правилника, и по-конкретните начини на прилагане на новите правила и изисквания.
Целта на изложението е, без претенции за изчерпателност, да представи възможно най-подробно и конкретно, изцяло с практическа насоченост, правилата и изискванията на закона и правилника по документирането и счетоводното отчитане на доставките и разчетите между данъчните субекти и между тях и органите на приходната администрация.
Считаме, че за успешното изпълнение на тази задача, е необходимо да се представят накратко основните нови понятия на закона. И след като те бъдат възприети и правилно разбрани, да се коментира документацията и счетоводното отчитане на данъка и разчетите с него.
Така, както и най-дългият път започва с първата крачка, така и ние ще започнем с основните понятия, действия и отношения по прилагането на закона. Счетоводното отчитане и документирането, като надстройка, ще завършат цикъла.