Единен приемен изпит за кандидат-студенти бакалаври в УНСС-София, ИУ-Варна и СА-Свищов. Справочник и примерни тестове за самоподготовка. Обща част. Български език и езикова култура. Математика-основи - Мария Бейнова, Лиляна Апостолова-Политова, Румяна Накова

Единен приемен изпит за кандидат-студенти бакалаври в УНСС-София, ИУ-Варна и СА-Свищов. Справочник и примерни тестове за самоподготовка. Обща част. Български език и езикова култура. Математика-основи
Автор: Мария Бейнова, Лиляна Апостолова-Политова, Румяна Накова
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 200х260
Издател: ИК "Архимед"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-03-27
Нашата цена: 9.09 лв
 

Книгата не е в наличност
За учебната 2007/2008 година икономическите висши училища в София, Варна и Свищов въведоха единен приемен изпит, който се отличава с нов формат и съдържание състои се от две части и включва тестови задачи, групирани в три модула:

Обща част:
модул 1 "Български език и езикова култура"
модул 2 "Математика - основи"

Специална част:
модул 3 (по избор):
"Български език и литература"
"Математика"
"Икономика"
"География на България"
"История на България"

Всеки модул се състои от 40 тестови задачи, за всяка задача са предложени 5 алтернативни отговора, един от които е верният. Първата част е обща и еднаква за всички кандидат-студенти и включва два модула - по математически умения и логическо мислене и по български език и езикова култура.

Предлагаме ви 20 примерни теста за самоподготовка (за модул 1 и модул 2) с приложени отговори, упътвания и кратки решения на някои от по-сложните задачи.
В книгата е поместена и полезна справочна информация за предварителните и основните изпити в икономическите висши училища в София, Варна и Свищов.