Кой разпъна Христос? Най-скандалният съдебен процес в историята на човечеството - Андрю К. Бисек

Кой разпъна Христос? Най-скандалният съдебен процес в историята на човечеството
Автор: Андрю К. Бисек
Обем: 236 стр.
Формат в мм.: 135х210
Издател: ИК "Витлеем"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-03-28
Нашата цена: 9.09 лв
 

Понтий Пилат наблюдава Исус с интерес. Римлянинът го възприема като дружелюбен ентусиаст, безопасен религиозен фанатик, от когото Цезар няма защо да се страхува. Прокураторът дори е решен да го спаси от ръцете на враговете му, ако това е възможно.

Докато е сам с Исус в преторията, той си мисли с насмешка за отправените обвинения: „Тълпата отвън ми казва, че този човек е враг на Рим. Колко глупаво! Аз знам кои са враговете на империята. Аз съм ги виждал и съм се изправял срещу тях - варварите отвъд Дунав и Рейн - едри, силни и безмилостни мъже. Способни са да прободат с копието си не само човек, но и ездач заедно с коня му. Това са враговете на Рим."

Прокураторът знае кои са имперските врагове и в Ерусалим - юдейските свещеници са подбудители на всяка подмолна антидържавна дейност. Но този странен и меланхоличен мъж, чието царство е някъде отвъд небесата, той не би могъл да бъде враг на Цезар. Затова Пилат ще се опита да отклони обвиненията на Синедриона и ще използва всички вратички в римското законодателство, за да спаси живота на Исус. Така както юдейският религиозен елит ще използва Мойсеевия закон, за да го убие.

Римското и еврейското право ще се сблъскат в най-скандалния съдебен процес в историята на човечеството.