Душата и Космоса - Орис

Душата и Космоса
Автор: Орис
Обем: 172 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК ""
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-04-13
Нашата цена: 6.37 лв
 

Поставен лице в лице с постоянния избор между Добро и Зло, човек се губи и невинаги се замисля над това на кого служи със своя избор - на Бога или на Сатаната? За да помогне на читателя в неговия избор, авторът много подробно разказва за Егрегорите - астрални същности, приспособени да съществуват както в положителния, така и в отрицателния полюс на Битието, което се определя основно от характера на самия Егрегор.
Във всяка световна религия винаги съществува голямо количество вярващи, които заради примитивното устройство на своя ум не са способни истински духовно да възприемат смисъла на съответната религия. Техните Мисли и вяра се състоят от чист астрален енергиен потенциал, който по закона за идентичността се слива в едно цяло - в Егрегора на съответната религия, чието могъщество и сила зависят от броя на „астрално" вярващите хора.
Авторът ни помага да се ориентираме във всички тънкости на този въпрос, като използва примери от проявленията на „Дяволските Егрегори" и ни показва до какво могат да доведат духовното невежество и лекомисленото поклонение на материални символи, което принизява Съзнанието на човека до нивото на магьосници , магове и т. нар. НЕХОРА. Как да се очистим от астралната кал на собственото ни невежество, която разлага нашата духовна Същност и ни поставя на едно ниво с дивите животни? По какъв начин още приживе можем да се погрижим за осигуряването на благоприятни условия на съществуването си след смъртта? За тези и за много други неща разказва Орис в своята втора книга „Душата и Космоса".