Рейки Енциклопедия - Бронуин & Франс Стийн

Рейки Енциклопедия
Автор: Бронуин & Франс Стийн
Обем: 414 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Аратрон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-05-10
Нашата цена: 12.74 лв
 

Тази книга може да бъде безценен помощник и ръководство на всеки начинаещ, ученик и майстор по Рейки.
В нея е събрана много информация за Рейки - казана, написана или споделена още от откриването на системата в началото на XX век, като голяма част от нея е получена от живи ученици на Микао Усуи, Чуджиро Хаяши и Хауайо Таката, а също и от различни писмени източници в Япония и на Запад.Заедно с обширното въведение в системата на Рейки е направен хронологичен исторически преглед на нейното развитие, включващ голяма част от клоновете както от Западната, така и от Японската Рейки. Дадени са нивата, които се преподават в различните школи, и са описани символите на конкретната система. Така всеки, който се интересува от работа с енергията на Рейки, може да прецени към коя школа и практика да се насочи.
Освен това са обяснени много и различни техники, прилагани на Запад и в Япония, както и други съпътстващи практики, като създаване на кристална решетка, използване на антакарана, напеви, виолетовия дъх и други.
Подробният речник на понятията, както и цялостният преглед на по-важните организации и общества по света, свързани с Рейки, ще бъдат от полза на всеки, който практикува Рейки или друга холистична система.