Ерата на погрешимостта. Последиците от войната срещу тероризма - Джордж Сорос

Ерата на погрешимостта. Последиците от войната срещу тероризма
Автор: Джордж Сорос
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-06-08
Нашата цена: 7.74 лв
 

Какво не е наред с Америка? Защо войната срещу тероризма е обречена? Пред какви предизвикателства е изправен днешният световен ред? Къде е мястото на гражданското общество в него? Може ли Европейският съюз да се превърне в прототип на глобалното отворено общество? Какви са измеренията на световната енергийна криза? Как да осигурим балансирано развитие на световната икономика и да преодолеем недостатъците на глобализацията?
Това са част от въпросите, на които известният финансист и филантроп Джордж Сорос се опитва да намери отговор, разглеждайки проблемите на света през призмата на собствената си философия, от която се е ръководил както в работата си на финансовите пазари, така и във филантропската си дейност.
Сорос изразява мнението си, без да крие своите пристрастия, и това прави изложението му живо и въздействащо, донякъде спорно, съвсем присъщо на човек, който не притежава съвършеното познание, но си дава ясна сметка за това.

Джордж Сорос е ръководител на инвестиционния фонд „Сорос“ и основател на мрежата фондации „Отворено общество“, чрез които е дарил през годините над 6 милиарда долара в подкрепа на демократичните промени и общественото развитие на над 30 държави по света.
Наскоро списание „Тайм“ нареди Джордж Сорос сред стоте най-влиятелни личности на планетата за 2007 година.