Знакът на жрицата - Лине Кобербьол

Знакът на жрицата
Автор: Лине Кобербьол
Обем: 254 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-06-11
Нашата цена: 6.36 лв
 

С поредица инсценирани нападения Орденът на дракона иска да разпали вражда между клановете. Негови воини, преоблечени в цветовете на един от клановете, нападат и раняват Жрицата на срама. Синът й Давин тръгва да отмъсти.
Но сестра му Дина е пленена и отвлечена. Тя е наследила дарбата на майка си – когато погледне някого в очите, да проникне в най-съкровените му тайни и да го накара да изпита срам за извършените грехове. Сега Дина насила е принудена да използва дарбата си в служба на жестокия Валдрако, роднина по майчина линия на Дракан, ужасяващия граф на Ордена на дракона.
Заедно с най-добрите си приятели Давин се отправя към непристъпния град Дракана, за да спаси сестра си и да постигне отмъщението, което търси.

Определяна като новата Дж. К. Роулинг, с романната си серия за Жрицата на срама Лине Кобербьол хвърля ръкавицата на предизвикателството към поредицата за Хари Потър. Писателката е автор на серията книги по популярния сериал “W.i.t.c.h.” (“Уич”), носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.